четверг, 22 февраля 2018 г.

Просвітянка Віра Багірова

Українська письменниця Віра Багірова член «Просвіти» з 1992 року.
   Кожна нова її книжка чи то для дорослого читача, чи для дітей - дошкільнят і школярів різного віку проходить презентацію в залі Будинку Просвіти, і завжди збирає повну аудиторію. Приходять батьки, педагоги, члени нашої великої громади просвітян.
   
На свято української мови, Шевченківські дні, Франкові ювілеї, на відзначення всіх великих свят у просвітницькому домі вона читає свої поезії, прозові твори, а то й казки для малят.
   Тут громадою просвітян її чудову, насичену недослідженими досі матеріалами книгу «Тарасова Україна, з короткими, влучними віршами, з піснями, що виконували учні середньої школи №7, було запропоновано Всеукраїнській Координаційній Раді на високу нагороду орденом Тараса Шевченка в честь святкувань  200-ліття з дня народження Великого Кобзаря.
    Книга миттєво розійшлася по дитячих садках, школах, бібліотеках.
Нова книга нашої письменниці «Таємниця Лунатиди», як звикла авторка, вражає новизною та відкриттями. Бачимо рідну Землю, як живу космічну істоту, наповнену такими багатства фауни і флори, що поневолі загордишся, що народився саме тут.
    Презентація цієї книги відбулася у травні 2017 року. Школярі католицької школи ім. Василія  Великого та школярі СШ №3 читали уривки з книги.
   
На жаль книга вийшла доволі малим тиражем. Єдина змога взяти її прочитати – в бібліотеці. Авторка подарувала по кілька примірників обласній дитячій бібліотеці, міським бібліотекам. А працівники районних бібліотек, які приїжджали в місто на семінари, змогли купити книгу в магазині Будинку Просвіти тільки по одному примірнику.  Доречно сказати, що свої 100 примірників книги Віра Багірова видала за власний кошт. А звідси книга вже від сьогодні починає набувати статусу рідкісного видання.
    Високо оцінена нова книга вчителями географії та природознавства, викладачами української мови у вищих навчальних закладах, про що вони говорили на презентації зі сцени залу «Просвіти».



                                               Михайло Січка,
В.О. голови Івано-Франківського ОО ВУТ «Просвіта»
ім. Т. Шевченка                      

Комментариев нет:

Отправить комментарий